Moi drodzy co myslicie o tym: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=15577
[O1] Problem z pokrętłem nawiewu
Zwiń
X
-
[O1] Problem z pokrętłem nawiewu
Witam. W mojej Octavii 1, bez klimy zacina się pokrętło nawiewu, tj jak kręcę z pozycji zimnej w kierunku cieplej i na odwrót, gdzieś w połowie czuję mocny opór, potem jakby przełamuje się i jest dalej ok. Jak ustawie na zimno jest zimno, jak na ciepło to jest ciepło i pośrodku jest średnio, czyli działa ok. Martwi mnie jednak ten moment zacinania się pokrętła, boję się żeby z czasem się nie urwało, a tu zima idzie Dzięki za pomoc
-
-
joshwhereareyou, radziłbym przed zimą nie rozbierać.Ustaw sobie powyżej punktu,w którym się zacina i reguluj tylko w górę.Ostatecznie idzie zima i zimny nawiew nie będzie potrzebny.Jeśli uszkodziły się mocowania klapy regulującej,wiąże się to z rozebraniem całego kokpitu,góry i dołu i rozpołowieniem całego układu nawiewu.Samochód masz uziemiony na kilka dni.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzjoshwhereareyou, radziłbym przed zimą nie rozbierać.Ustaw sobie powyżej punktu,w którym się zacina i reguluj tylko w górę.Ostatecznie idzie zima i zimny nawiew nie będzie potrzebny.Jeśli uszkodziły się mocowania klapy regulującej,wiąże się to z rozebraniem całego kokpitu,góry i dołu i rozpołowieniem całego układu nawiewu.Samochód masz uziemiony na kilka dni.
Dzięki za wskazówki
Komentarz
-
-
witmam moj probelm jest taki !
Wsiadam godzinke temu do mojej octavi I z klima i oczywiscie odpalam nawiew i klime na przednia szybę a tu nic. Na poczatku czułem że przycisk ok klimy nie chce sie wciskac do konca i nie mogę nastawic pokrętła od nawiewu na "1" poruszyłem troche i przycisk zacza działac i pokrętło od nawiewu kreciło sie od "1" do "4" normalnie ale w tym problem ze nie uruchamialo wiatraku i nic nie wialo . zmienialem polozenie nawiewu to bylo slychac ze lopatki czy cota mjest zminiaja polozenie. i co radzicie w takiej wytuacji?? a dodam ze dizs cały dzień jeździem i wszystko działało ok. czy to cos mechanicznego czy moz ejakis bezpiecznik????
Komentarz
-
Komentarz